• TR
  • EN
  • FR
  • RU

Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri

Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi

ISO 9001:2015 belgesi, ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirleyen temel yapıdır. Tüm ürünler bu temel yapı üzerine kurularak standartları belirlenir.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi

Doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim sistemi modelidir.

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi

İş yerlerinde işlerin gerçekleştirilmesi sırasında, çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek kaza ve diğer etkilerden korunmak ve daha iyi çalışma ortamı sağlamak amacıyla sistemli ve bilimsel bir şekilde tehlikelerin ve risklerin belirlenmesi ve bu tehlikelere ve risklere yönelik önlemlerin alınması çalışmaları yaklaşıma İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi denir.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

Bir gıda zincirinde ham madde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi gıda zincirinin her aşamasında tehlike analizleri yaparak, kontrol noktalarını belirleyen ve herhangi bir problemi henüz oluşmadan önleyen sistemin korunmasını sağlayarak güvenilir gıdaların üretilmesini sağlayan, her kuruluşa uygulanabilen, gıda güvenliği sistemidir.

ISO 10002 Müşteri Memnuniyet Sistemi

Bu Yönetim Sistemi, Müşteri ilişkilerini iyileştirmek ve Şikayet çözüm sürecini yönetmek için kurulan bir yönetim sistemi modelidir.

  • Şikâyeti olan müşteriye, ulaşma imkânı sağlar,
  • İşletmenin, tutarlı, sistematik ve duyarlı bir şekilde şikâyet eden müşteri ve kuruluşa karşı iyileştirici faaliyetler başlatarak şikayet çözme kabiliyeti arttırır,
  • İşletmenin şikâyetlerin sebeplerini ortadan kaldırma kabiliyetini arttırır ve iyileştirmesini destekler,
  • Müşteri odaklı yaklaşımı geliştirir,
  • Çalışanı müşteri ile çalışmadaki yeteneklerini iyileştirme konusunda teşvik eder,
  • Müşteri Şikâyetlerinde çözüm, gözden geçirme ve analiz etme süreçlerini hızlandırır.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Kurumlar ve bireylerin sahip olduğu en değerli varlıkları olan bilginin; gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik nitelikleri bakımından sürekli korunması gerekmektedir.

Koruma, firmanın bir takım fiziksel ve sistemsel önlemlerin yanında bireylerin bilgi güvenliğine ilişkin tehdit ve risklerden, kurum bilgi güvenlik politika veya kurallarından haberdar olması, bu tehditlere nasıl karşı koyabileceği, olası riskleri mümkün olabilecek en düşük risk düzeyinde nasıl tutabileceği konusunda bilgilenmesiyle mümkün olabilir. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kavramının ve bağlı olduğu standartların doğru anlaşılması bu yapının sağlayacağı faydayı önemli ölçüde değer katacak bir sistem yapısıdır.

Ürün Belgelendirme Hizmetleri - CE Sertifika Süreci

CE Belgelendirmesi, ürettiğiniz ürünün CE standartlarına uygunluğunu gösteren bir belgedir. Bu süreçte ürünlerinizin test ve deneysel faaliyetleri yapılıp AB standartlarına uygun belgelendirme faaliyetleri tarafımızca yürütülmektedir.

CE İşareti / Belgesi Nasıl Alınır?

Herhangi bir ürününe CE İşareti / Belgesi almak isteyen bir kuruluşun, öncelikle bu ürüne ilişkin bir teknik dosya hazırlaması gerekir. Teknik dosya, CE çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Firma ister riskli sınıfa girmeyen cihaz üretiyor ve dolayısıyla kendi CE İşareti vurma yetkisini kullanıyor olsun, ister riskli ürün üretiyor ve dolayısıyla ürünün yetkili bir kurum tarafından test edilmesi gerekiyor olsun, bir teknik dosya hazırlanır.

Düşük Riskli Ürünler (Firma Beyanı)

Üretici uygunluk değerlendirmesini yaptıktan sonra bir beyanname yayınlayarak; ürünün zorunlu güvenlik, sağlık, çevre ve tüketici koruma standartlarına uyduğunu belirtir. Bu beyannamenin normuna uygun olarak düzenlenmesi gereklidir.

Yüksek Riskli Ürünler (Onaylanmış Kuruluş)

Bu ürünler için üreticinin beyannamesi yeterli değildir. Bu durumda ürünlerin, mutlaka, onaylanmış kuruluşlar (notified body) tarafından test edilmesi gerekmektedir. Onaylanmış kuruluşun incelenmesi sonucunda üretici CE İşaretini ürününe koyabilir.

AB standartlarına uygun belgelendirme faaliyetleri tarafımızca yürütülmektedir.