• TR
  • EN
  • FR
  • RU

Yurt Dışı Satış Pazarlama Hizmetleri

Günümüz piyasa koşullarında satış ve karları arttırmak, dünya pazarından pay almak, iç pazara olan bağımlılığı azaltmak, pazar dalgalanmalarını dengede tutmak, daha iyi rekabet gücü yaratmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve döviz kazandırmak için ihracat kaçınılmazdır. Biz bu gerçeğe inanarak kurulmuş bir yapıyız.

"Bir firmanın ürettiği ürün hakkında ihracat düşüncesini, planlarını ve taleplerini ele alıp değerlendiren, uzman kadrosu ile analiz ederek hayata geçiren bir organizasyon şirketiyiz".

Serbest piyasa koşullarında b2b ve b2c iş modelleri ile satışa odaklı ihracat pazarına hazırlanma sürecini yöneten, küresel pazarda araştırma yapılmasını sağlayan, üreticinin marka ve ticari değerini koruyan, analitik düşünerek organik ağ yapısı ile yurtdışı satış ve pazarlama hizmetleri vermekteyiz.

Günümüzde bir departman kurmak, yönetmek oldukça maliyetlidir. Talebe uygun uzmanlar, yardımcıları, ofis boyları ve bunların vergi, kırtasiye, yemek, yol, araç, yakıt ve bakım gibi giderleri karşılayarak ayakta tutmak ve ayrıca böyle bir birimi kontrol altında tutmakta bir o kadar’ da meşakkatlidir.

Biz bu süreci profesyonel bir yaklaşım ile ele alıyoruz. Hizmetimiz, departman maaliyetleri gibi birçok gider kalemini kısıtlı bir şekilde düşürmekte ya da tasarruf imkânı sağlamaktadır. Bunun gibi olumlu yansımalar zaman içinde çoğalacak ve bu gider kalemlerinde pozitif yansımalar ile servis hizmetimiz kendini gösterecektir.

Bu avantajlar bütününden faydalanmak için size bir telefon kadar yakınız.

Yurt Dışı Satış Pazarlama Hizmetleri Kapsamı

  1. Uzman Müşteri Temsilcisi Desteği
  2. Sektörel İhracat Pazar Araştırması +24 Ülke
  3. Firma Bünyesinde İhracat Hizmetleri
  4. Kolay ve Anlaşılır İhracat Planlama
  5. Potansiyel Ülkelerin Belirlenmesi
  6. Potansiyel Firmaların Belirlenmesi
  7. Dış Ticarette Mevzuat Hizmeti
  8. Gümrük Analizler, Ürün G.T.İ.P Gümrük Tarifesi İstatistik Pozisyonu (HS CODE) Belirleme

1. Uzman Müşteri Temsilcisi Desteği

Müşterilerimiz adına yürütülen satış, pazarlama sürecinde gerekli bilgilendirmelerin yapılması, süreçlerin aşamaları ve gelişmeler, periyodik bir şekilde müşterimize aktarılmaktadır. Biz kendi sistemimizde satış ve pazarlama süreçlerini yönetirken müşterimizin de fikirlerine önem veriyoruz. Almış olduğu hizmet türünde ya da satışa konu işlemlerde satış temsilcisi desteği vererek bizde yanında oluyoruz. Satış pazarlama süreci aşamasında pazarlama uzmanı / müşteri temsilcisi bilgisi verilmekte ve bu sayede kendisi de tüm gelişmeleri beraberinde takip edebilmektedir.

2. Sektörel İhracat Pazar Araştırması +24 Ülke

Küresel pazar araştırma süreci; ‘’başlangıçtan sonuca kadar’’ pazarlaması yapılacak her bir ürün, kendi özelliğine göre sınıflandırılır ve o ürüne mahsus küresel etkenler başta olmak üzere (lojistik maliyet, sigorta, ülke tarife ve kota uygulamaları, vergi vb. Yaptırımlar) gibi tüm kalemler incelenerek analitik metotlar ile doğru strateji belirlenerek planlama ve pazarlama süreçlerini başlatır.

Ticarette tüm bu hususlar, satış maliyetine etken halkaları belirler. Bir ürün ne kadar iyi olursa olsun rekabet piyasasında gider kalemlerine dikkat edilmediği taktirde ürün birim fiyatına negatif etki sağlar ve ilgili ülkeye ait satış fiyatı tutmaz ise bu pazarlama sürecine yani ihracatın olumsuz etkilemesine neden olur.

Biz bu enstrümanların tamamına dikkat ediyoruz. Pazar araştırması yapılacak ülkede ayrıca; piyasa talepleri, rakipler, tedarikçiler, ülke fuar etkinlikleri, en aktif çalıştıkları ülkeler, ülkenin nüfus yoğunluğu / dağılımı, ekonomik alım güçleri, piyasa verimliliği ve istikrarı gibi diğer dikkat edilmesi gereken tüm etkenleri de incelemekteyiz.

Tüm bu özenle ve büyük titizlikle yapılan araştırma süreçleri, konusunda uzman yöneticilerimizin son kontrol ve incelemeleri ile sonuçlanarak pazarlaması yapılacak ülkeler, potansiyel bölgeler ve olası alıcılar tespit edilmektedir.

Tüm bu süreçlerden sonra satış pazarlama uzmanlarımız potansiyel alıcılar ile temasa geçerek, tanıtım ve satış pazarlama süreçlerini başlatmaktayız.

3. Firma Bünyesinde İhracat Hizmetleri

Yurt dışı satış onayı gelen bir ürün, bir ihracat sürecinin başlangıç start düğmesidir. ihracat bir üretici ya da satıcının ürünü yurtdışına satması ile başlar, teslimi ile biter.

Bu süreçte müşterimizin ihracat sürecini takibe yeterli personeli olmadığı zaman biz yönetiyoruz. Kısaca firma bünyesinden ihracat hizmeti veriyoruz.

Pazarlama alanında yanında olduğumuz gibi bu alanda da tüm yapılması gereken hususlarda, dış ticaret uzmanlarımız sayesinde firma muhasebe takibi, vesaiklerin hazırlanması, ihracat bedelinin alım sürecinden, sevkiyat lojistik operasyon ve gümrük takibine kadar müşterimiz ile beraber yanında hareket etmekte, çıkabilecek tüm olumsuzlukları önlemekteyiz. Kesintisiz bir şekilde bu süreci yönetmekteyiz.

4. Kolay ve Anlaşılır İhracat Planlama

ihracat planlamalarında en çok yapılan hatalar üretim, sevkiyat ve liman yükleme-gümrük operasyon çıkmazlarıdır. Yanlış planlama ve takip eksikliği bu tarz hataları oluşturur.

Satışa konu ihracat malının hazır olması o ürünü taşıyacak aracın hazırlanması ve gümrük süreçleri bir zincirin halkalarıdır. Bu halkalar ciddi bir operasyon süreci ve bu süreçte de birçok kişi, rol alır. Bir aksama tüm operasyonu etkiler. Bunun dez avantajı exra maaliyet doğurması, bir taahhüt varsa cezai duruma düşmesine sebebiyet verebilmesidir.

Bir rejime konu yapılacak (kat-i, dâhilde işleme) ürünleri için, üretim planlama durumuna +3 gün opsiyon eklenerek, çıkış planlama (üretim-lojistik-gümrük) süreci organizasyonlarını hazırlamaktayız.
Biz bu süreci, bünyemizde gümrük alanında çalışmış gümrük uzmanlarımız ile takibini yapmaktayız. Geliştirmiş olduğumuz metotlarımız ile ‘’ üretim noktasından, teslim noktasına’’ gümrükleme dahil hizmetini vermekteyiz.

5. Potansiyel Ülkelerin Belirlenmesi

Sektörel piyasa araştırma süreci hizmetlerimiz bu alanda da kullanılmaktadır. Kısaca, pazarlaması yapılacak her bir ürün, kendi özelliğine göre sınıflandırılır ve o ürüne mahsus küresel etkenler başta olmak üzere (lojistik maliyet, sigorta, ülke tarife ve kota uygulamaları, vergi vb. Yaptırımlar) gibi tüm kalemler incelenerek analitik metotlar ile doğru strateji belirlenerek planlama ve pazarlama süreçlerini başlatır.

Biz bu enstrümanların tamamına dikkat ediyoruz. Pazar araştırması yapılacak ülkede ayrıca; piyasa talepleri, rakipler, tedarikçiler, ülke fuar etkinlikleri, en aktif çalıştıkları ülkeler, ülkenin nüfus yoğunluğu / dağılımı, ekonomik alım güçleri, piyasa verimliliği ve istikrarı gibi diğer dikkat edilmesi gereken tüm etkenleri de incelemekteyiz.

Tüm bu özenle ve büyük titizlikle yapılan araştırma süreçleri, konusunda uzman yöneticilerimizin son kontrol ve incelemeleri ile sonuçlanarak pazarlaması yapılacak ülkeler, potansiyel bölgeler ve olası alıcılar tespit edilmektedir.

Tüm bu süreçlerden sonra satış pazarlama uzmanlarımız potansiyel alıcılar ile temasa geçerek, tanıtım ve satış pazarlama süreçlerini başlatmaktayız.

6. Potansiyel Firmaların Belirlenmesi

Küresel piyasa incelemeleri ile yapmış olduğumuz araştırmalar bizlere nasıl yol alacağımızı nelere dikkat etmemiz gerektiğini, potansiyel ülke araştırmalarında da ülke yaptırımları, piyasa rekabet verileri, rakipler, tedarikçiler, potansiyel alıcılar gibi hususlarda analitik metotlarımızla ürünün potansiyel ülkedeki piyasa değeri, satış bedeli, hedef fiyat aralığı yada talep gördüğü alım rakamları gibi birçok konuda bilgi vermekte ve tüm bu kriterlerin incelenmesi ile, ürün tanıtım ve pazarlama sürecine başlatmaktayız.

Çalışmalarımız sonucu tespit etmiş olduğumuz potansiyel alıcılar için, satış pazarlama uzmanlarımız iletişime geçerek, ürün hakkında tanıtım, bilgilendirme ve pazarlama süreçlerini başlatmaktadır.

7. Dış Ticarette Mevzuat Hizmeti

Bu hizmet; dış ticaret mevzuat danışmanımız tarafından verilmektedir. ihracat ya da ithalat sürecinde karşılaşacağımız ülkenin rejim, kanun ve buna bağlı mevzuatlarına ait danışmanlık ve bilgilendirme hizmetlerini kapsamaktadır.

Bir ürün incelemesinde ürüne ait uygulanan tedbirleri yani; tarife -kontenjan, yaptırım, kota, kısıtlama, yasak, resmi kurumdan bir izne tabi olup olmadığı, kurumdan alınması gereken belge ya da lisans bilgileri, vergi türleri, vergi oranları gibi benzeri konuların incelemesini yapmaktayız.
inceleme sonrası; dikkat edilmesi gereken tedbirlere göre bir ihracat/ithalat planı oluşturulmakta ve müşterimiz ile paylaşarak, süreçlerimizi başlatmaktayız.

Bu uygulama ticaretin temek kurallarından olup, yapacağımız hatalarımızı engellemekte ve bizi ülke yaptırımlarından korumaktadır. Müşterilerimize bu hizmeti vermekteyiz.

8. Gümrük Analizler, Ürün G.T.i.P Gümrük Tarifesi İstatistik Pozisyonu (HS CODE) Belirleme Süreci

Bu hizmet dış ticaret mevzuat danışmanlarımız tarafından gümrük kanun ve yönetmeliği kapsamında tüm mevzuat ve eklerinin kontrol edilerek sonuçların değerlendirmesi ile yapılmaktadır.

Uluslararası satışı olacak bir ürün için önce kimlik numarası yani gümrük kodu belirleme süreci yapılır. Bu inceleme süreci, ürün hakkında bilinmesi gereken tüm özellikleri, testleri ya da laboratuvar tahlilleri gibi (bu ürün gurubuna göre değişmekte) ya da gerekirse diğer talep edilen tüm açıklayıcı belge ve beyanların yorumlanması sonucunda, belirlenir. Bu önemli süreç her ürün gurubu ve içeriği, özelliklerine göre (örneğin; gıda, hammadde, makine ve benzeri) değişir. Bir ürün kendi içinde yine örnek verecek olursak; boyalı, boyasız, işlem görmüş ya da işlem görmemiş gibi ve benzeri ayrımları da yapılarak, gümrük kodu numarası (hs code) oluşturularak sonuçlanmaktadır.

Bir G.T.i.P belirlemesinden sonra, ülkenin o ürüne ait uygulamış olduğu tarife rejim ve yaptırımlarına bakma imkânı sağlar. Kısaca belirlenen gümrük tarifesinde, ne tür ülke önlemleri (gümrük vergisi, ek vergi, damping, izinler ve benzeri) ve tüm mevzuat konusuna bakılarak inceleme imkânı sağlanır.
Bu süreçler ithalat ve ihracat işlemlerine konu olacak tüm ürünlerde ülke rejimlerinin tamamı incelenerek analız süreçleri uzman ekibimizce yapılmakta ve yönetilmektedir.